ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ДОТРИМАННЯ НОРМ ЗАКОНОДАВСТВА ЩОДО ЯКІСНОГО ХАРЧУВАННЯ В ОРГАНІЗОВАНИХ ДИТЯЧИХ КОЛЕКТИВАХ ОБГОВОРИЛИ УЧАСНИКИ АПАРАТНОЇ НАРАДИ

   У рамках щопонеділкової апаратної наради, що відбулася 23 липня 2018 року під головуванням заступника голови районної державної адміністрації Володимира Грицая, її учасники говорили про дотримання норм законодавчих та правових актів в сфері безпечного та якісного харчування в організованих дитячих колективах.

   Інформуючи з даного питання, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Світлана Демиденко зазначила, що безпека та якість харчування дітей є одним  з першочергових завдань органів державної виконавчої влади, місцевого  самоврядування  та  керівного  складу  системи  освіти  району.  Завдяки їх скоординованим діям гаряче харчування організовано в усіх закладах дошкільної та загальної середньої освіти району. Ним охоплено 480 дітей дошкільного віку та 1 259 здобувачів загальної середньої освіти (100% та 95% від чисельності відповідного дитячого контингенту).

   При середній вартості харчування одного дітодня в 17,94 гривень в ЗДО та 10,75 гривень в ЗЗСО, виконання норм по основному набору продуктів в середньому становить 82% та 79% відповідно.

   Позитивно вирішується питання організації безоплатного харчування здобувачів освіти початкової ланки та дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Створюються належні умови для постачання якісної харчової продукції та сировини. Виконуються норми Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» в частині проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, що пропагує серед відповідної категорії  населення гігієнічні навички, здоровий спосіб життя, тощо.

   «Сучасне навчання вимагає від дітей високого розумового та  фізичного  навантаження  й  супроводжується значними  енерговитратами. Тому для нормальної життєдіяльності дитячого організму необхідне повноцінне збалансоване харчування. Саме в цьому напрямку і буде спрямована подальша робота освітніх установ району», - зазначила в підсумку доповідач.

   В ході обговорення учасниками апаратної наради порушено питання недотримання мінімальних фізіологічних норм споживання по окремих основних продуктах харчування, організації харчування дітей учасників АТО, перспективи впровадження програми «Шкільне молоко» для здобувачів початкової освіти.



« повернутися до списку новин